Варненка на 52 години спечели конкурса за успешни и красиви дами Мис „Трансконтинентална Европа“.

„Конкурсната програма беше почти цяла седмица. В нея имаше много неща. Основната част на конкурса беше конференция, на която четяхме лекции и представяхме своята родина и себе си като личности – като кариера и като дейност. Това е конкурс за жената, която вдъхновява – за съдържанието в самата опаковка. Оценката зависеше и от това как ние сами успяваме да се представяме“, разказа пред bTV Сияна Йорданова, която има две деца и внучка.

Тя триумфира в категорията 45+ за неомъжени жени. 

Решава да участва в конкурса на шега, иска да пробва нещо различно в живота си. Тя е артист – рисува, прави скулптури, но се занимава и с много благотворителни дейности.

„Не иска да говоря конкретно за тях, защото когато едната ръка дава, другата не трябва да знае“, казва Сияна, но споделя че мисията на КГБ – „Клубът на готините баби“, в който членува, е да подпомага деца със специални нужди, за да имат равен достъп до висше учебно образование.

„Имаме много умни и прекрасни деца, за които държавата ни не е помислила. Завършвайки училище, те на 18 години не стават възрастни“, казва Сияна.

„Каузата на конкурса, на който присъстваха, беше превенция на жените и децата от домашно насилие, както и извеждането им от домовете. Прибирайки се в България, изпаднах в шок – всичко беше в контраст. Аз имам дъщеря, имам и внучка. Това можеше да е вашата дъщеря, вашата сестра, вашата съседка. Трябват адекватни наказателни промени“, коментира Мис "Трансконтинентална Европа" след случилото се с 18-годишното момиче от Стара Загора.

През септември тя ще представя Европа в Атланта в своята категория.

„Надявам се, че както представих добре България, така мога да представя добре и Европа“, коментира Сияна Йорданова.