ПП-ДБ победиха на косъм на местния вот и с този косъм искат да спечелят всичко. Това коментира общинският съветник Ваня Григорова, след като областният управител Вяра Тодева върна за ново разглеждане избора на председатели на комисии в СОС.

„Проблемът е чисто морален, защото ПП-ДБ бяха тези, които обясняваха, че сега, веднага, спешно трябва да гласуваме за техен кандидат, за да можем да започнем работа в Столичния общински съвет. А след като гласуваха колегите за техен кандидат и той беше избран, те решиха, че трябва да блокират работата, защото искаха и петте комисии. Броят на комисиите беше разпределен спрямо избирателната тежест на всяка една група общински съветници. ПП-ДБ трябваше да получат пет комисии, тоест председателски места в 5 комисии. Проблемът е в това, че те настояваха да вземат всички основни комисии, всички най-големи“, каза тя.

Григорова обясни, че разговорите в дебатите на масата на преговорите са били, за да им се каже, че не може да вземат всичко.

Не може да имате кмет с 4700 гласа разлика, не може три месеца столичани да чакат избор на председател на СОС, само защото вие настоявате да е ваш и сега да няма избори на комисия, защото вие настоявате да превземете всички основни комисии. Нормално е да има някакъв баланс в Столичния общински съвет и да има демократичен контрол на това, което правят управляващите“, заяви още тя.

Ваня Григорова коментира и че „Възраждане“ са помогнали Терзиев да е кмет на столицата.

„Благодарение на усилията на Костадин Костадинов и „Възраждане“ бе избран Терзиев за кмет. Защото в предизборната си кампания той обясняваше, че аз съм най-голямото зло - тоест, или трябва да се гласува за „Възраждане“, или за Терзиев, така че Костадинов спомогна за избирането за Терзиев“, каза бившият кандидат за кмет на София и сегашен общински съветник.

Тя обясни и че БСП също са част от проблема, защото още в предизборната кампания Нинова е казала, че Ваня Григорова като кандидат на коалицията няма шанс.

Вижте още във видеото.