Вандалски акт в столичния градски транспорт. Мъж е счупил с глава стъклото на шофьорската кабина на тролей в София и посегнал на водача, докато шофира.

Вандалският акт е бил особено опасен, защото тролеят е бил в движение и в него е имало пътници.

„Инцидентът се случва посред бял ден преди два дни в 10 часа сутринта. Тролеят спира на червен светофар на Петте кьошета и изчаква да светне зелено. Пътникът обаче поискал да слезе на светофара, а не на спирката“, разказа пред bTV зам.-директорът на Столичния електротранспорт инж. Иво Василев.

По думите на Василев това не е позволено по никакви правила. Той посочи, че също така е опасно от гледна точка на безопасността на движението.

Зам.-директорът на Столичния електротранспорт каза, че шофьорът не отворил вратите и пътникът започнал да блъска и да се опитва да отвори шофьорската кабина.

„Ние сме инструктирали шофьорите да си заключват кабините, защото и преди е имало агресивни пътници“, каза инж. Василев.

След като не могъл да отвори кабината, пътникът започнал да блъска по стъклото.

„Не можал да го счупи с ръце и затова го ударил и счупил с глава“, посочи той.

След това тролеят спрял на спирката и всички пътници слезли. По думите на Василев нападателят не е могъл да достигне до шофьора и той е невредим, като вече е на работа.

Иво Василев подчерта, че тролеят няма да е в движение поне 10 дни, защото поръчката на едно стъкло била скъпа и изисквала време. Той посочи, че на седмица се случвало по един подобен инцидент.

25-годишният нападател е в изпитателен срок и е задържан за 72 часа.