Вчера ви разказахме как в навечерието на новата учебна година директорът на ОУ „Христо Ботев“ в пловдивското село Дълго поле - Стойна Делчева, остана без дом. 

Високи подпочвени води разрушават къщата на учителката и тя остава без покрив над главата си. Репортажът предизвика вълната от съпричастност. 

Снимка: btvnovinite.bg

„На 11 юли, събуждайки се, чух някакъв странен пукот от гредите на покрива. Излязох на улицата и в рамките на минута две стени рухнаха пред очите ми. След като общината разбра за случая, ми помогнаха къщата да бъде съборена. Аз останах да живея в едни пристройка. До преди два дни бях в нея, докато след голямата градушка вътре се наводни, стените се напукаха и аз вече нямам смелост да обитавам тези две стаи и сега живея при колежка“, обясни педагогът. 

Жената има намерение в двора са да построи нова къщичка, но се притеснява, че няма време. Затова се е ориентирала към сглобяем имот. 

Снимка: btvnovinite.bg

„Имаме желание да направим дарителска кампания и да помолим хората да бъдат добри, защото никой не е застрахован от подобно нещо. В такива ситуация трябва да бъдем единни, да се отзоваваме и помагаме. Тя няма как да направи къща за месец-два, но всеки може да помогне“, заяви кметът на селото Тодор Танански. 

Психологът в училището Пенка Баракова също призова за помощ, така че Стойна да остане в селото и да продължи да преподава. 

Банкова сметка: BG06STSA93000017534090

Титуляр: Стойна Стоянова Делчева