Случаят с починалото след поредица посещения при германски лекари българско момиче Селин не е изолиран и много наши сънародници твърдят, че са били обект на непрофесионално отношение от медици в същата кьолнска клиника. Това казаха пред камерата на „Тази сутрин” от почерненото семейство и други българи, които подкрепят протеста им.

„Има проблеми с медицинската помощ, това могат да го потвърдят много хора. Има лекари, но не знаят как да си вършат работата – пращат ни вкъщи с един нурофен, свеж въздух и вода”, категорична беше майката на момичето – Виолета.

Друга жена разказа, че през 2012 г. в същата болница лекарите отново твърдели и за нейното дете, че е добре, но скоро след това последвало сериозно влошаване на състоянието му. „Видях, че детето ми умира в ръцете”, сподели тя и допълни, че в крайна сметка се върнала с него в България, където намесата на лекарите в Козлодуй спасила живота му.

Още една българка също подчерта, че работата на спешната помощ не е на нивото, което очаква човек в Германия и именно заради това толкова много хора са се вдигнали в подкрепа на Нурджан Сашов и Виолета след трагедията с дъщеря им.

Снимка: bTV

„Следващият протест е веднага след аутопсията”, подчерта бащата. Той посочи, че и криминалната полиция работи по случая и е предоставил видео, на което се вижда състоянието на Селин в момент, в който медиците са твърдели, че тя е добре.

„Вече и да вдигна ръце, държавата няма да ги остави на мира”, допълни Нурджан.