С рокли на модната дизайнерка София Борисова са се появявали много световноизвестни звезди на червения килим. В сезона на баловете тя дава своите ценни модни съвети за абитуриентите, гостувайки в рубриката на Зейнеб Маджурова в "Тази сутрин". 

Тенденциите за повода тази година са разнообразни, а палитрите с възможни цветове на тоалетите - много богати. За дизайнерката червеното е цветът, който винаги ще привлича вниманието.

"Може да си избереш класическа рокля, защото цветът привлича погледите. Дългата рокля при абитуриентите е тотален хит от няколко години. Тя трябва да има перфектна материя и идеална кройка" - споделя тя.  

Правата, тясна рокля също може да направи силно впечатление, особено когато за акценти има дълбока цепка и изрязан гръб. 

"Аз винаги се стремя роклите да са секси, но премерено. Моите момичета трябва да покажат красотата и младостта си, да бъдат себе си, но да не се състаряват" - уточнява дизайнерката.

Тази година актуални при нея са тоалетите, които комбинират няколко визии - когато се махне част от роклята, тя става подходяща и за друг повод. Така например дългата бална рокля със свалена горна част се превръща в къса парти рокля. 

Съветът й към бъдещите абитуриенти е да избират правилния силует рокля, който няма да ги състари.  

София Борисова подготвя два тоалета за звезди, които ще дефилират в Кан.  

"Надявам се, че ще впечатлят журналисти, гости и всички присъстващи!" - издава тя, въпреки че не са се виждали лично, а контактът с тях по изработването на роклите се извършва онлайн. 

Как балната рокля move да се облече повече от веднъж и какво е подходящо за момичета, които не харесват токчета - вижте в Ladyzone.bg.