Част от училищата в малките населени места не успяха да отворят в понеделник за всички ученици заради липса на организация по извозването им.    

В Обединено училище „Петко Р. Славейков“ в село Джулюница учат 125 деца от 1. до 10. клас. То се посещава от ученици от четири населени места и се извозват всяка сутрин с автобуси. 

Снимка: btvnovinite.bg

Директорката на учебното заведение Даниела Христова заяви, че са в пълна готовност да посрещнат децата в клас. 

„Имахме леки затруднения относно осигуряването на храната, защото фирмата нямаше как да реагира толкова бързо. Взели сме всички мерки – децата са разположени в различни краища, няма смесване на потоци, стаите са ни големи, а децата са малко“, каза още тя. 

По думите ѝ родителите са реагирали положително на новината, че децата се връщат в клас. Преподавателката, която придружава децата по време на пътуването, уточни, че в автобуса има максимум по 30 деца и няма проблем за осигуряване на дистанция между тях. 

Снимка: btvnovinite.bg

Шофьорът на автобуса беше категоричен, че не се притеснява от заразяване с COVID-19, защото вече се е ваксинирал. 

За да се намали рискът от разпространение на заразата, учениците влизат през два входа. Те учат и на различни етажи. На вратата им се мери температурата. Храната се осигурява от фирма за кетъринг.