На 4 септември ще се проведе едно от най-големите събития, ориентирано към българите с опит в чужбина, което вдъхновява, обогатява и мотивира работодатели и кандидати.

Събитието "Кариерен кошер" е организирано от Христо Бояджиев, основател на „Тук-Там”. Има 12 години опит с организирането на "Кариера в България. Защо не?".

Снимка: btvnovinite.bg

"Събитието се провежда за 12-а година. Виждаме повишаващ се интерес и от страна на кандидати, и от страна на компании да търсят тези хора с този опит. Показва го и статистиката. Според НСИ за последните години с около 20% всяка година се увеличава броят на завръщащите се в България. Вече са почти равни тези, които се връщат, и тези, които заминават. Очакваме скоро тенденцията да стане позитивна”, каза Христо Бояджиев.

Снимка: btvnovinite.bg

Репортерът на bTV Кристина Газиева е един от посланиците на тази кампания. Самата тя завършва образованието си в Мюнхен. Признава, че първоначално не е имала намерението да се връща в България.

"Дойдох само за тримесечен стаж в bTV през 2012 г., а след това смятах да се върне в Германия. Любовта между мен и телевизията обаче се случи и това беше причината да остана”, разказа Кристина.

Снимка: btvnovinite.bg

"Дадох си сметка, че тук мога да бъда много по-полезна с това, което обичам да правя, а именно журналистиката. През последните шест години се срещам с все повече млади хора, които са се върнали от чужбина. Това вече е нещо нормално”, каза тя.

Снимка: btvnovinite.bg

Според нея и у нас може да се живее добре, когато човек има висше образование и квалификация и може да се реализира успешно.

"До ден днешен не съжалявам за това решение. Ние сме хората, които ще променят средата у нас”, допълни Кристина Газиева.

За да научите първи най-важното, изтеглете приложението на bTV Новините за Android и iOS!

Бъдете с нас и във Facebook и Instagram!