„Това е най-значимият момент в живота ми. Аз се нуждая от помощ, семейството ми се нуждае, моите приятели, моята родина се нуждаят от помощ“, каза в ефира на bTV украинската поп звезда Руслана.

“Не се страхувам. Ние, украинците, никога не се отказваме. Помните колко време прекарах на Майдана. Руслана е войник”, заяви победителката от „Евровизия“ през 2004 г.

От съображения за сигурност тя не разкрива точното място, където се намира в момента. Знаем само, че е някъде в Западна Украйна.

Според певицата руските военни изпълняват престъпни заповеди. Опитват се да окупират АЕЦ "Чернобил", а това е заплаха за целия свят и никой не знае каква ще е следващата стъпка на Путин.

„Всички световни лидери се обединиха за Украйна, но моят апел не е за военна помощ. Посланието ми е към обикновения човек, към моята публика. Вярвам в силата на социалните мрежи. Вярвам, че хората ще ни подкрепят. Те са тези, които ще донесат промяната. Обичам вашата страна, имам много приятели в България. Луда съм по вашата фолклорна музика. Усещам сърцата ви и се надявам вие да усетите моето. Сега е моментът да спасим животите си. Трябва да бъдем заедно“, каза Руслана.