Убийството на Алена Щерк не е планирано, смята криминалистът Ботьо Ботев. Според него, ако е имало подготовка за това убийство, извършителят нямало да действа така налудничаво и екстремно като например да кара с часове в нощта на престъпното деяние колата на жертвата с трупа й. Нещо е възникнало спонтанно у заподозрения, за да стигне до такова крайно деяние, а и да "укрие" трупа така неумело, заяви криминалистът в „Тази сутрин“ по bTV.

Според психиатъра Веселин Герев убиецът на Алена Щерк не е бил в състояние да контролира гнева си, а чашата е преляла след раздялата му с жената преди месец и той е планирал убийството.

Снимка: btvnovinite.bg

„Извършителят е един оформен ревностен психопат. Там, където тежките криминални престъпления са свързани и с много голяма жестокост, където жертвата е била принудена да изпитва болка и деянието е извършено мъчително, става въпрос за емоции“, обясни той.

Снимка: btvnovinite.bg

По думите му, когато става въпрос за финанси, просто се действа мигновено – с нож, пистолет и така нататък. „Там, където нещата са много брутални, става въпрос за емоции и аз затова мисля, че тук става въпрос за една ревност на параноик“, отбеляза психиатърът.