Трима работници пострадаха при срутване в новостроящия се тунела "Железница", част от трасето на автомагистрала "Струма". Един от тях е настанен в болницата в Благоевград. Всички пострадали са в добро общо състояние, контактни и адекватни.

Състоянието на двамата пациенти, настанени във Военномедицинска академия (ВМА) след инцидент на АМ „Струма”, е стабилно и без опасност за живота.

След направените им повторни изследвания предстои лечение на травматичните увреди и оперативни интервенции, съобщиха от лечебното заведение. 

В хирургичното отделение на болницата в Благоевград е настанен 47-годишен мъж. Приет е там по спешност. В момента на инцидента скална маса се стоварва върху дясното му бедро и корема, ранил е и дясното си рамо. Той остава за лечение в болницата и днес, ако е необходимо, ще му бъдат назначени още изследвания. Има вероятност и да бъде изписан, заяви за „Тази сутрин“ директорът на лечебното заведение.

Другите двама души, които пострадаха при тежкия инцидент на магистрала „Струма“ вчера са настанени във ВМА. Те са в стабилно състояние – контактни и адекватни. Направени са им повторни изследвания за установяване на пълния им здравен статус. Единият пострадал е с охлузвания в областта на главата и на гръдния кош. По първоначални данни има счупване на три ребра, пневмоторакс и контузионен бял дроб. 

Вторият е с незначителна рана на главата, счупване на дясна бедрена кост. Изследванията и на тези пациенти ще продължат през целия ден.