Трети ден протестиращи са разположили палатки на пътя Стара Загора – Хасково, при подстъпа към АМ „Тракия“. Намеренията им са да останат, докато не бъдат пуснати да осъществят предварително планираното си шествие през магистралата.

„Тук сме, защото искаме да стигнем до детелината на магистралата – да обиколим и да се приберем. В крайна сметка не ни беше позволено“, разказа в ефира на „Тази сутрин“ Ивайло Иванов, който е сред протестиращите.

Основните им искания са за оставка на правителството и на главния прокурор Иван Гешев.

Сред хората, дошли да отстояват исканията си е и Янко Янков – баща на две деца: „Моето малко детенце страда от муковисцидоза. Тук съм да се боря за всички деца, за тяхното бъдеще, за бъдещето на нашите роднини, както и за нашето собствено бъдеще. Обиден съм от отношението на държавата към нас – арогантното им отношение. Аз се срамувам като ги слушам как говорят… Прилагането на двоен стандарт спрямо българското законодателство. Ние искаме да променим това нещо, опитваме се да го направим. Блокадата е реално от полицията, не е от нас“.

Движението по пътя Стара Загора – Хасково е пренасочено. Подстъпът към АМ „Тракия“ е невъзможен и шофьорите трябва да заобикалят, за да се качат на аутобана.