Транспортен хаос в Пловдив заради ремонт на Околовръстното шосе. Затворена е отсечка с дължина 6 км от "Кукленско шосе" до "Коматевско шосе".

Това, което се наблюдава на мястото, е масово нарушаване на пътните знаци. Много от автомобилите и тежкотоварните камиони минават през затворения участък, по който работниците извършват ремонтни дейности и рискуват да предизвикат инциденти.

Има оплаквания, че хората от селата не могат да влязат в Пловдив, а всички останали шофьори, решили да влязат в града, попадат в задръствания.

"Ремонтът е съгласуван с областната дирекция на КАТ, нямаме необходимост да го съгласуваме с община Пловдив. Това е част от републиканска пътна мрежа и по-голямата част е на територията на община Родопи", заяви инж. Йордан Калев, директор АПИ-Пловдив.

По думите му фирмата изпълнител е направила оптимален график, работниците работят на две смени, за да може по най-бързия начин Околовръстният път да се пусне.

Проектът е разделен на три етапа, като вече се работи по втория.

"Предвиждаме ремонтът на кръстовищата да е събота и неделя, когато трафикът е много по-слаб. Съвместно ще има движение и ние ще работим", добави Гинка Маринова, директор "Строителство" към "Европейски пътища".

На много възлови кръстовища в града има засилено полицейско присъствие.

Ремонтът на затворената отсечка трябва да приключи  до 15 май. Тя е част от 14-километровия път, по който Пътната агенция ще работи поетапно.