„Косата днес” – така се казва новата книга на топ коафьора Георги Петков. Това е пето издание на стилиста, което показва най-новите тенденции в прическите. В „Тази сутрин” той обясни, че му е отнело две години да я състави.

Коафьорът обясни, че всеки може да се научи как да изглежда добре и това не включва само косата, а и облеклото, ноктите и лицето. По думите му красотата е, когато всичко това е комбинирано.

„Голяма част от нас са възпитани как да изглеждат добре, други се възпитаваме. Затова хората в сферата на красотата и изкуството трябва да възпитаваме този вкус у останалите, защото това е нашата работа”, заяви Петков.

Той обясни, че всяка една фотография в книгата е специално направена за проекта. Във фотосите косата е съчетана с грима и облеклото, за да може да се представи цялостна визия, в която човек да се „припознае”. Книгата представя стилове, както за ежедневието, така и за официални поводи.

Снимка: btvnovinite.bg

Георги Петков заяви, че за следващата година лилавият цвят ще бъде сред топ нюансите в боите за коси и въпреки че е екстравагантен – все повече жени го предпочитат. Стилистът коментира и визията на първите дами на България и САЩ – Десислава Радева и Мелания Тръмп.

Снимка: btvnovinite.bg

„Мелания е една изключително добре изглеждаща дама, тя разчита да изглежда като модна икона, с лека предизвикателна нотка – всеки път набляга да е стилна, елегантна и да не пренебрегва нейната красота”, коментира Петков.

По думите му съпругата на българския държавен глава се справя добре, според възможностите, които има. „Между Бриджит Макрон и Мелания – аз харесвам повече Мелания, въпреки че френската първа дама изглежда класически”, допълни той.

Снимка: btvnovinite.bg

На какво да заложим, за да изглеждаме добре на предстоящите коледни и новогодишни тържества – вижте във видеото!