Зрители сигнализираха за изключително тежкото състояние на пътя, свързващ село Брестница и пещерата Съева дупка.

Снимка: btvnovinite.bg

Преминаващи камиони нанасят щети, включително и пукнат водопровод.  Това, според местните хора,  е заради интензивното извозване на материали за строежа на автомагистрала „Хемус". Вижда се, че машините са на същата фирма, която беше в коритото на река Вит.

Наш екип направи проверка по случая на място. В село Брестница намираме пътната настилка в същото състояние, както е в сигнала. Там ни посрещат възмутени от случващото се

Снимка: btvnovinite.bg

„Това е туристическо място. Как може такъв път за Съева дупка да се намира в такова окаяно състояние”, казва местна жителка.

Снимка: btvnovinite.bg

Откриваме и пресен насип след ремонт на водопровода. Според местните това се е случило заради нашето идване, а авариите са ежедневие.

На мястото се появява джип. Намесва се мъж, който отказва да се представи, твърди, че дейността на тежкотоварните машини нямат нищо общо със строежа на магистралата, а кметът на селото го потвърждава. Това създава напрежение.

Снимка: btvnovinite.bg

„Пътят е в лошо състояние, обещахме да направим пътя,  не е разбит само от нас”, казва анонимният господин.

Снимка: btvnovinite.bg

„Водостокът, където е пътя до пещерата, е много голям и трябваше да се премахне тази пръст при едни проливни дъждове ще слезе до центъра”, казва кметът на с. Брестница Пенчо Лалев.

„Кмете, ти не живееш тука, а ние не можем да отидем да си вземем хляб, не е ли престъпление това”, опонират му местните жители.

Получихме уверение, че работата по извозването на земната маса е приключила и пътят ще бъде ремонтиран. А ние продължаваме да следим темата, като проверим дали обещанието ще бъде спазено.