Сутрешният блок на bTV „Тази сутрин“ празнува 22-ия си рожден ден. С истории на лицата на предаването, поздрави от далечна Африка и песни от Северозапада екипът отбеляза празника си.

„Навремето всички репортери започвахме от сутрешния блок. Никога няма да забравя първата си жива връзка – в проливен дъжд, около 40 минути чаках да ни включат с една дама с куче. Та, тръгна по вода“, заяви Борислав Лазаров.

Празничната торта
Снимка: bTV

Спортният журналист на bTV Димитър Тасев каза, че спортът е част от „Тази сутрин“ през последните осем години.

„Първата ми жива връзка беше като кореспондент в Благоевград. Беше се срутило от едно наводнение част от E-79“, разказа водещият на bTV Новините Ивайло Везенков.

„Много е отговорно да работиш в сутрешен блок, защото се занимаваме с много различни теми. Но по-интересното е, че когато дойдох в bTV, веднага заявих, че искам да работя в сутрешния блок“, разказа репортерът на „Тази сутрин“ Диана Теодосиева.

Поздрав за „Тази сутрин“ от Африка

Председателят на фондация „Усмивки за Африка“ Даниел Делибашев, който отделя много от времето и финансите си, за да имат децата в Уганда елементарни битови условия, поздрави „Тази сутрин“ за рождения ден.

Поздрав от Африка
Снимка: bTV

В момента той изгражда училище, детска градина и медицински център. Децата от Уганда изпяха на български език „Честит рожден ден“ за празника на „Тази сутрин“.

Изненади и от село Търнава

И жители на врачанското село Търнава поздравиха екипа за рождения ден и им полежаха повече добри новини.

Поздрав от село Търнава
Снимка: bTV

Деца от селото изпяха песента „Дано, дано“.