Таванът на един от кабинетите в клиниката по алергология към Александровска болница се срути.

Началникът на клиниката проф. Васил Димитров обясни, че на 18 август пада таванът. По време на инцидента няма хора в кабинета и няма пострадали. Пукнатини по стените и таваните се виждат и в други стаи в болницата. 

Единствената клиника по алергология в България вече от месец е затворена. Но въпреки че е затворена, лекарите преглеждат, когато се налага.  

Снимка: btvnovinite.bg

Лекарят обясни, че не знае какви могат да бъдат причините за срутването. Освен това добави, че е направен ремонт по укрепването на сградата.

Димитров заяви, че от съображения за сигурност  сградата е временно затворена, а персоналът е изместен. Няма и настанени пациенти.

Експертът призова за спешен ремонт, тъй като функционирането на клиниката е от особена важност и нейната работа трябва да продължи. По думите му сградата е била прегледана и от зам.-министърът на здравеопазването Жени Начева.

Сградата е построена през далечната 1898 година. Миналата година е направен ремонт за укрепване на основите й, но и това не помогнало. От здравното министерство казаха, че до 3 месеца Клиниката по алергология ще се премести в Клиниката по кожни болести.

Необходимите средства са планирани от страна на ведомството. Според лекарите, обаче, това не решава проблема, защото там има някои свободни помещения, които могат да ги приютят временно.

 

Снимка: btvnovinite.bg

Проф. Димитров поясни, че годишно в клиниката се гледат над 1500 хил. болни, а през амбулаторните кабинети минават между 30 и 35 хил. пациенти.

Лекарите тук се надяват да бъде направен основен ремонт на сградата и тя да продължи да съществува като клиника по Алергология. Готови са да открият и сметка за набиране на средства.