Отстранената от поста директор на Патентното ведомство Таня Найденова ще обжалва това уволнение, обяви тя в интервю за предаването „Тази сутрин“.

Найденова беше назначена начело на ведомството в началото на ведомството в началото на юни тази година от бившия премиер Кирил Петков. Сега за директор на Патентното ведомство ще бъде върната проф. Владя Борисова, която беше отстранена през юни.

Тя е била на същия пост и през 2014 г. при управлението на кабинета „Орешарския“. Преди това Таня Найденова дълги години беше съветник от БСП в Столичния общински съвет (СОС).

 „Аз съм била експертно назначение. Член съм на БСП, не го крия, но това нищо не означава“, заяви Найденова.

По думите ѝ заповедта за отстраняването ѝ е „абсолютно незаконосъобразна“ и е със „скалъпени мотиви“.

Мотивите, с които Министерството на икономиката я освобождава от поста са, че не е посещавала работното си място, като пред колегите си е заявила, че е в чужбина. Справка показвала, че в този период тя не е имала нито подписано разрешение за използване на платен годишен отпуск, нито е била в командировка. Това на практика означава, че тя еднолично е взела решение да не се явява на служебното си място, с което е блокирала дейността на Патентното ведомство.

На тези обвинения Найденова отговори, че е била в командировка на административни съвети в Люксембург и Женева, където нейното участие е било задължително. След това е била в отпуск, разписан от бившия министър на икономиката Корнелия Нинова. Уволнена е, докато е била в отпуск.

Гледайте целия разговор във видеото!