Сутрешна гимнастика въвеждат в училищата в Ямбол. Освен за децата в клас вече има готова програма и за учениците, които остават зад компютрите.

Снимка: btvnovinite.bg

Идеята е на заместник-кмета на града Енчо Кирязов и макар неговата инициатива да датира от началото на учебната година, пандемията я отлага във времето.

Тази сутрин ученици от първи до четвърти клас правят първата си сутрешна гимнастика в двора на училище „Свети Климент Охридски“.

Снимка: btvnovinite.bg

„Много се радвам, че децата се стараят. Включиха се с нетърпение. Те не са се виждали отдавна и това има помага да създават социални контакти“, каза Енчо Кирязов.

Заместник-кметът съобщи, че има идея да се сключи договор с местен телевизионен оператор, който да излъчва упражненията рано сутрин, така че и децата, които са вкъщи, да могат да се включат.

Упражненията са подготвени от преподаватели от НСА, специално за деца, обясни Кирязов.

Снимка: btvnovinite.bg

„И учителите, и учениците подкрепяме инициативата. Децата знаят, че упражненията допринасят за техния тонус“, казва директорът на  СУ „Климент Охридски“ Живка Димитрова.

"В момента училището е на двусменен режим, но когато се върнат и останалите класове, може да възникнат трудности, но въпреки това ще бъде намерен начин физическите упражнения сутрин да продължат", каза Димитрова.

Родител споделя, че подкрепя инициативата и би се радвал в повече училища да се въведе сутрешна гимнастика.