Протест на семействата, загубили децата си в катастрофи, се провежда в София. Близките се събира пред Съдебната палата с искане за обяснение защо тези дела пропадат в съда.

„Тук сме за да кажем на съдиите и прокурорите, че повече няма да позволим някой да се гаври с паметта на нашите деца. Нега г-н Сарафов излезе и да разговаря с нас. Няколко пъти го помолихме да приеме родителите и да отговори защо делата се проточват във времето“, каза Петя Иванова от сдружение „Ангели на пътя“.

Тя попита също така защо прокуратурата не обжалва пускането на свобода на убиеца на Филип. Почернената майка недоумява също така как съдът успява да оправдае виновните за смъртта на пътя и предполага, че вероятно става дума за некадърност на прокурорите.

Снимка: bTV

„Защо вчера беше прекратено делото на 14-годишния Иван Седмаков, който беше убит на пътя от пиян шофьор? Докога заради некадърността на прокуратурата ще пропадат тези дела“, попита Петя Иванова.

Тя призна, че не очаква някакво действие от страна на Борислав Сарафов, защото от сдружението са писали вече няколко писма до него и нямат никакъв отговор.

„Ние обаче започваме с масовите неподчинения. Днес ще направим шествие до Народното събрание, където имаме среща с всички парламентарни групи“, каза още тя.

Снимка: bTV

Петя Иванова е категорична, че без предупреждение в цяла България ще се затварят основни пътни артерии

„Нямаме повече деца за убиване. Стига толкова. Нашите деца ги няма. Борим се всяко българско дете да се прибере живо и здраво в своя дом“, заяви още тя.

„Днес е второто заседание по първото дело на първа инстанция, очакваме да чуем присъда. Надяваме се на максимална присъда. До присъда трябва да стигнем, трябва да има затвор. Колко години ще реши съда, надяваме се да получи толкова колкото да отговоря на деянието му“, каза и Галина Георгиева, майка на убития в катастрофа Стефчо.