Георги Пеев е журналист, на 45 години. Той определя себе си като свръх пациент - с трансплантирано сърце и бъбрек.

След двете трансплантации се възстановява с плуване и започва участие в световни и европейски първенства за хора с трансплантирани органи. Георги е три пъти европейски шампион и шест пъти вицеевропейски шампион.

„Чувствам се абсолютно пълноценен човек, който е способен да работи и да се грижи за семейството си“, сподели той в „Тази сутрин“.

„Нещата бяха много тревожни, защото и тогава, и сега в България не се правят много трансплантации, но нито за миг не съм се отказвал, защото и лекарите не се отказаха“, разказа Георги Пеев.

След прекарано кратко лятно вирусно заболяване с много висока температура няколко дни през 2011 г. бъбреците му отказват.

„Беше много изненадващо за мен. Оказа се, че този вирус е поразил бъбреците ми необратимо и се наложи спешно включване на хемодиализа. Година по-късно вече бях готов за трансплантация. Майки ми можеше да ми е донор, но се оказа, че и сърдечният мускул е увреден. Следваше и трансплантация на сърце или летален изход“, обясни Георги Пеев.

За негов късмет не чака дълго за сърце – по-малко от година. През месец август 2013 г. му е направена сърдечна трансплантация, а през февруари 2015 г. и бъбречна с донор неговата майка.

След трансплантациите Георги се възстановявал дълго време, тъй като свалил много килограми.

Георги Пеев участва и в предаването "Стани богат". Разказа, че станало случайно и първоначално не искал да го направи. Негова приятелка обаче го убедила с думите, че чрез участието си посланията му ще достигнат до повече хора.

"След излъчването на предаването миналата седмица съм убеден, че това е така. Получих толкова много отзиви, колкото никога не съм получавал за всичките си интервюта по темата, а те не са малко", каза Пеев.

Спечелената сума той ще дари на хора, които събират средства за трасплантация в чужбина.

За да научите първи най-важното, изтеглете приложението на bTV Новините за Android и iOS!

Бъдете с нас и във Facebook и Instagram!