Мария Бакалова е носителка на приза БГ Модна икона на Академия за мода в категория "Изкуство". Това съобщи специално за bTV проф. Любомир Стойков.

В ексклузивно видеообръщение актрисата благодари за приза и разказа кои са двете жени, повлияли й най-силно за нейната връзка с модата. 

"Благодаря ви за тази огромна чест и призвание! Каквито и думи да се опитам да събера в следващите няколко изречения, няма да изразят какво чувствам и колко съм трогната, благодарна и развълнувана, щастлива, радостна. Благодаря!" - каза развълнувано тя. 

Бакалова сподели, че през последната година е имала възможността да се докосне до много интересни и провокативни рокли, които определи като "идващи от бъдещето, други сякаш от кралския дворец, трети сякаш от детска приказка, четвърти - екстремни и провокативни."

"Тази награда искам да посветя на моята стилистка Джесика Пастър, която стои зад всяка една визия, която съм имала честта да облека" - допълни тя. 

Актрисата благодари и на майка си. Когато е била малка, именно тя е прекроявала дрехите й, за да бъдат те "по-хубави, дръзки и екстравагантни". Затова уточни, че посвещава наградата си и на нея.  

Проф. Л. Стойков определи стила на Бакалова като микс от лично светоусещане и облекло, свързано с червения килим. 

На церемонията на Академията за мода ще бъдат връчени награди в категория "Музика", "Телевизия", "Медии и журналистика". Най-новата обособена категория пък е "Лайфстайл".

Цялото специално обръщение на Мария Бакалова вижте във видеото.