След взрив на бойлер в блок в Стара Загора десетки хора трябва да бъдат изведени от жилищата си. Причината - инцидентът е довел до нарушаване на носещата конструкция.

След като е получен сигнал за инцидента незабавно е изпратен екип на пожарната. Вследствие на взрива не е възникнал пожар. Пораженията на жилището обаче са големи.

Две момичета – на 16 и 18 години, са били в жилището по време на инцидента. Те са намерени пред блока в добро състояние.

Майката на едно от момичетата разказа, че те са се спасили по чудо. Дъщеря й е със сътресение на мозъка и се оплакала от болки в ръката. Прегледана е и за щастие не е счупена. Другото момиче е имало стъкла в краката.

В следващите няколко дни 15 семейства ще бъдат изведени от блока и ще бъдат настанени в общински жилища. Някои от потърпевшите са предпочели да отидат при близки и роднини.

Снимка: btvnovinite.bg

Ще има и денонощна охрана от общинска полиция, която ще осъществява контролиран достъп до блока.

В следващите дни ще се изготви подробна експертиза, тъй като разрушената носеща конструкция може да се окаже опасна не само за пострадалия вход, но и за целия блок. Ремонтът ще отнеме няколко месеца.