Крива маркировка на кръгово кръстовище в Шумен предизвика критики и иронични коментари. Там преди година и половина при тежка катастрофа загина млада жена. Установи се, че в онзи му вид кръговото кръстовище не е отговаряло на изисквания.

След излъчването на кадрите от новата крива маркировка тя е била направена наново.

„Предполагам, че кривата маркировка е положена на етап подготовка от фирмата изпълнител. Виждате, че в момента тя напълно отговаря на проекта. Поставени са гумени ограничители, които да насочват водачите, така че да се спази кръговото движение и маркировката“, обясни за „Тази сутрин“ арх. Николай Симеонов, зам.-кмет на Шумен по строителството.

„Сега водачите описват кръга и се ограничава скоростта, каквато беше целта. В момента се изработва генерален план за организацията на движението в град Шумен. Тогава ще бъде взето крайно решение за кръстовището. Ние държим проектът да бъде изпълнен по начина, по който трябва. Целта на елипсовидното решение е да подскаже на водача, че предстои кръгово кръстовище. Смятам, че са минимизирани рисковете от инциденти. Виждате, че скоростта е по-ниска“, допълни зам.-кметът.