Полицията в Ямбол откри шофьора от опасния дрифт на кръгово кръстовище в града. Това се случва след като вчера от общината разпространиха видео от камерите. На него ясно се вижда лек автомобил, който навлиза в кръстовището с висока скорост.

Кръговото кръстовище е изградено преди месеци и е изключително натоварено, защото автомобилите излизат от града към АМ „Тракия“.

Случаят, запечатан на камерите, е шокиращ. На метри от кръстовището има пешеходна пътека, както и спирката на жп гарата, на която обикновено чакат много хора. Според полицията в Ямбол водачът е шофирал с висока скорост и после е избягал.

С висока скорост и без контрол - така общинските камери хващат нарушителя от кръговото. Следва въртене на гуми и удар, после шофьорът бяга. От общината засичат случващото се на пътя в реално време, защото в Ямбол работят над 300 камери.

„Изключително фрапиращ, неприятен, в близост има пешеходна пътека и спирки на градския транспорт. Доста са мерките на община Ямбол за безопасното движение, но в крайна сметка безопасното шофиране зависи от всеки от нас“, заяви Диана Димитрова, ПР общината.

Николай Ганев работи на метри от мястото на инцидента. „Видях, възмутен съм, но това става практика и ежедневие. Понеже тук преди кръстовището беше път с предимство, сега го направиха със знак „Стоп“, но много хора не го спазват“, обяснява мъжът.

Според шофьори опасни дрифтове има и на други оживени кръстовища в града. „Купили си някакви малко по-мощни коли и цяла вечер по основните булеварди на Ямбол едно голямо каране, изреваване на коли, мотори…“, разказва и Светлан Марков.

От полицията в Ямбол обясниха, че са открили нарушителя - мъж на средна възраст, който по преценка на КАТ може да бъде лишен  от книжка за шест месеца.