Все още камионът с турска регистрация, който причини тежка катастрофа в близост до Стара Загора с 6 жертви в неделя следобед,  блокира пътното платно на АМ „Тракия“.

Следствените действия и огледа на местопроизшествието е приключило към 2:00 ч. през нощта. В момента се изнася товарът от катастрофиралия тир и предстои той да бъде преместен. Очаква се това да стане до 2 часа, съобщи за bTV Илия Златев от Областното пътно управление в Стара Загора.

Златев е категоричен, че не неравности по пътя са причинили катастрофата, а вероятно заспиване на шофьора на тира или претоварване на камиона, но последна дума за причината за катастрофата ще има следствието.

Що се отнася до мантинелата, тя е била поставена през 1996 г., но макар че е стара, все още е имала предпазваща функция, заяви Златев.

До 2 часа ще бъде пуснато движението в посока София по АМ „Тракия“, но то ще се осъществява само в активната лента, същото важи и за движението в посока Бургас.

Причината за катастрофата все още не е ясна, тепърва ще се установи с каква скорост се е движел тира, каза за bTV Бончо Славов, шеф на КАТ-Стара Загора.

Славов заяви, че дали шофьорът на турския тир е спазвал задължителните почивки, трябва да е било контролирано от Държавната автомобилна администрация. Загиналият водач на камиона не е бил тестван за наличието на алкохол и наркотици.

Все още не е известна самоличността на една от жертвите. Става въпрос за един от загиналите шофьори на един от леките автомобили, съобщи Славов. 

Петима души загинаха след тежката катастрофа на АМ „Тракия“ при 160 км, при която тир с турска регистрация навлезе в насрещното движение в неделя следобед и блъсна 5 идващи автомобила.

3-годишно дете е с опасност за живота след пътното произшествие. 

При инцидента са пострадали 6 души, а освен детето, други 5-ма са откарани в Университетската болница в Стара Загора. След прегледи те са били освободени с гръдни травми, съобщи за bTV директорът на лечебното заведение Йовчо Йовчев.