3-годишно дете е с опасност за живота след тежката катастрофа на АМ „Тракия“ при 160 км, при която тир с турска регистрация навлезе в насрещното движение и блъсна 5 идващи автомобила. 

Снимка: Емил Кацаров

При инцидента загинаха 5 души, а освен детето, други 5-ма са откарани в Университетската болница в Стара Загора. Това съобщи за bTV директорът на лечебното заведение Йовчо Йовчев.

Те са с различен вид леки травми. Сред загиналите е шофьорът на тира.

Версиите, по които работят властите са, че шофьорът или е заспал зад волана, или внезапно се е почувствал зле. Той е пътувал в посока Бургас, когато разцепва мантинелата и навлиза в насрещната лента за движение.

Родителите на пострадалото дете, които са се прибирали от почивка на морето, са изписани от болницата и чакат информация за състоянието на детето си.

Снимка: btvnovinite.bg

Инцидентът създаде километрични тапи на магистралата между Чирпан и София.

А заради скъсаната мантинела от Европейския център за транспортни политики поискаха инспекция на критичните отсечки по АМ „Тракия“.

Снимка: btvnovinite.bg

Късно вечерта движението се нормализира, а шофьорите бяха пренасочвани през близките села. Магистралата остава затворена, огледите на място родължават.

Няма официална информация кога пътят ще бъде освободен.