15-годишно момиче беше открито мъртво в необитаема постройка в скалите край Велико Търново. Разследването по случая продължава. Прокуратурата и полицията работят по всички версии.

Тялото е намерено от случайно преминаващи граждани около 18:30 ч. в района на Дома на алпиниста в града - отдалечено място край един от кварталите на Велико Търново. Близките подозират 42-годишен мъж от близкото село, с когото тя е имала връзка.

„Вчера ме извикаха в районното и казаха, че все още работят по случая. Детето е паднало от 15 метра, имала леко нараняване на рамо и на крак, както и счупване на череп. За последно я видях на 5 срещу 6 юли в 22:30 ч. вечерта, но нейна приятелка ми даде сведения, че в 7:30 ч. са били в тях, пили са кафе, а към 9:30 ми се обади нейна приятелка“, разказва майката на Ипек.

„Разбрах, че на 4-ти е имала среща с него, но повечето дни е имала заплахи. Казал е, че ако не излиза с него, ще убие майка ѝ, баща ѝ и брат ѝ. Явно от този стрес детето ни, за да ни предпази, тя е излязла с него“, добавя майката.

Снимка: btvnovinite.bg

„Работи се по всички версии – нещастен случай, самоубийство, непредпазливо убийство или умишлено. При първоначалния оглед са открити наранявания, които са вероятно следствие от падането“, обясниха от прокуратурата.

Според лелята на момичето – Галя, тя е убита, това не е инцидент.

„От 20 метра тя не може да се хвърли, на парчета щеше да я намерим. Как може да я изкара от къщата жива със заплаха, че ще убива родителите и брат ѝ, за да се принуди от страх да излиза с този затворник и наркоман и сама да се убие. Искаме справедливост, днеска убива нея, утре ще убие друго момиче“, смята лелята.