Природозащитници отнеха кучето от мъж, който беше заснет да го тегли зад колата си във варненското село Горни Чифлик. Клипът беше разпространен в социалните мрежи, като предизвика вълна от възмущение и гневни реакции.

След като клипчето с тормоза на животното придоби популярност полицейски екип състави протокол за предупреждение на мъжа.

Снимка: btvnovinite.bg

Кучето обаче се върна при своя стопанин въпреки проявената жестокост. Мъжът разказа, че гледал кучето от бебе. След случилото се му станало жал за животното и изрази съжаление за стореното.

В крайна сметка природозащитници отнеха кучето от стопанина му и го заведоха на ветеринарен лекар.

"Кученцето е стресирано. Това е поради причината, че е влачено с кола. Рани има по предните крайници. Също и по гърдата има една масивна, голяма рана, която е доста неприятна и болезнена поради влаченето по асфалта", обясни ветеринарният лекар Павел Петров.

Снимка: btvnovinite.bg

Той коментира, че кучето ще се възстанови бързо, но ветеринарните грижи са били наложителни. Медицинските специалисти са категорични, че кучето е живо заради бързата намеса на минувачите, които са спрели навреме шофьора.

Снимка: btvnovinite.bg

Кучето е настанено в център на „Animal Hope” край Варна. Оказа се, че то е женско, а не мъжко, както си е мислел собственикът. От природозащитната организация обясниха, че животното е в добро състояние. Ще остане в центъра, докато се възстанови. След това ще се търсят осиновители.