Сигнал за ремонт на междублоково пространство в столичния квартал "Красна поляна" с въпроси за качеството на работата по настилката.

Преди седмица ви показахме как изглежда настилката на мястото. Днес екипът ни установи, че мястото е прясно асфалтирано. Представителят на фирмата изпълнител Николай Вачев обясни, че да казуса се е стигнало заради атмосферните условия, защото ремонтът е правен в края на есента през миналата година.

„Не са излезли още лабораторните изследвания. Подменихме го за наша сметка. Резултатът е видим“, посочи той и даде гаранция, че този път асфалтът е положен качествено.

Зам.-кметът на район „Красна поляна“ Николай Вушовски посочи, че всичко е оправено в кратки срокове, а за чакъла в средата на ремонтираната площ обясни, че такава е технологията – екологично щадяща.

„Целта е да има по-малко бетон и асфалт. Да може почвата да поема водите“, допълни той.

На място екипът ни забеляза неравности при реденето на плочите. Вушовски уточни, че на това място е имало шахта и затова се е получило въпросното надигане. Той обеща дефектът да се отстрани до няколко дни. Гаранцията на ремонта е две години.

„На това място имаше нерегламентиран паркинг, направен от гражданите. Калта излизаше на улицата и се появяваше прах и оттам – замърсяване на въздуха“, отбеляза Стоян Танев, зам.-кмет на „Красна поляна“.

Той допълни, че на няколко места в София се прави ремонт на подобни „кални точки“.