Ремонтиран път в община Средец се оказа бедствие за местните хора. Те са подготвили подписка и сигнал до прокуратурата. 

Селото е Суходол, а преди година общината сключва договор за основен ремонт на пътя до него. Печели ямболска фирма и ремонтните дейности са извършени.

Снимка: btvnovinite.bg

"До колкото знам тука има проект за основен ремонт, всички виждаме, че това не е основен ремонт, това е просто замазване на очите, запушиха по-големите дупки и ни замазаха очите да си мълчим и това е", разказва Георги Хубенов, жител на Суходол.

Снимка: btvnovinite.bg

От разклона до селото са 10 километра.

Снимка: btvnovinite.bg

"Запечатаха някоя друга дупка и казаха, че пътят е готов, това е най-голямата лъжа, която кметът направи. Автобуса бяха спрели, ние нямаме автобус. Той е частен автобусът, човекът не иска да си разбива колата, казва аз няма да пътувам, остави ме в Русокастро мене ме остави да вървя пеша до тука, аз не мога да мина каза по тоя път, до тук до Русокастро, как може такова нещо?!"“, казва друг местен жител Гочо Гочев.

Съпругата на Никола Колев е болна и се налага да извикат спешна помощ.

Снимка: btvnovinite.bg

"Викам линейка, разбираш ли, идва линейката от Грудово, преглеждат я и лекарят казва трябва за Бургас да я закараме и ги слушам шофьорът като казва: "Не мога да я закарам, по това шосе не мога да пътуваме, да си намерят превозно средство да я превозят до Бургас", споделя Колев.

Достъпът до още две населени места, Орлинци и Загорци, е затруднен заради лошото състояние на пътя.

Точно преди година е сключен договор с ямболска фирма за основен ремонт на тази и още няколко пътни отсечки. Не успяхме да открием управителя на фирмата, но според общината договорът е изпълнен. 

"Обществената поръчка е за основен ремонт на четвъртокласна пътна мрежа, която включва няколко участъка от четвъртокласната пътна мрежа“, казва инж. Яна Кирязова, директор УТС в община Средец.

Снимка: btvnovinite.bg

Но на въпроса дали е извършена основна реконструкция на трасето, Кирязова казва, че „съгласно проекта е извършен ремонтът на пътя“, „като сме се съобразили с предвидените бюджетни средства". 

"Дадени са едни 285 хиляди лева без реално никакво изпълнение, поредната схема в община Средец за източване на обществен ресурс. В тази връзка ние сме сигнализирали съответно районна, окръжна и специализирани прокуратури, ДНСК София и лично министър Аврамова.", казва общинският съветник Иван Кичев. 

Отговор от контролните органи още няма, но от община Средец увериха, че ще заложат продължение на ремонтните дейности на тази пътна отсечка.

За да научите първи най-важното, изтеглете приложението на bTV Новините за Android и iOS!

Бъдете с нас и във Facebook и Instagram!