Граждански арест в Бургас. Продавачка и клиент в магазин са заловили крадец след кратка гонка и сбиване. Те са го задържали до пристигането на полицаите.

Янка Владимирова е смелата продавачка, която не се поколебава да подгони крадеца.

"Изкарах късмет, че на улицата имаше мъже, които ми помогнаха. Събори ни на земята, избяга, но друго момче, което в момента чакаше в колата, видя на огледалата, че се разиграва нещо. Изскочи и де факто той го хвана, за което много му благодаря", разказва Янка.

Снимка: btvnovinite.bg

48-годишната жена от години продава плодове и зеленчуци. По нищо не разбрала, че се изправя срещу закоравял крадец.

"Идва си от улицата, влиза си, слага си маска съответно и така като един клиент", казва продавачката.

Снимка: btvnovinite.bg

Откраднати са 550 лева, банкови карти и лични документи, сложени в портфейл.

Крадецът е прибрал портфейла и веднага след това е тръгнал спокойно надолу по улицата, където по-късно е застигнат от продавачката и клиенти на магазина.

Снимка: btvnovinite.bg

"Kасае се за стар познайник на бургаската полиция. Това е 42-годишен криминално проявен и осъждан бургазлия от квартал "Победа“, който след извършване на кражбата е скрил дамски портфейл в бельото си и избягал с идеята да успее да се скрие от преследвачите си", обясни Светелина Рандева, говорител на ОД на МВР-Бургас.

Снимка: btvnovinite.bg

По записите на охранителните камери в магазина не се вижда как е извършена кражбата. Само предчувствието на жената й дава смелост да се изправи срещу мъжа.

"Искам да кажа и на хората просто да бъдат по-внимателни, да се пазят и да си помагаме един на друг, както ми помогнаха тези момчета на мен", казва Янка.

Срещу арестувания е образувано бързо производство.

За да научите първи най-важното, изтеглете приложението на bTV Новините за Android и iOS!

Бъдете с нас и във Facebook и Instagram!