Недоволство заради опасно рушащ се мост в село Карaнци, община Полски Тръмбеш. В bTV Новините ви разказахме за проблема още през лятото. Обещанието на отговорните институции тогава беше, че ремонтът на съоръжението ще започне до седмици и спря планираният протест на местните жителите. 

На мястото са поставени знаци за ремонт, такъв обаче не е започнал. Става въпрос за отсечка от 100 метра, която свърза е единствената връзка на селото с Полски Тръмбеш, където децата ходят на училище. 

Хората в селото отново недоволстват и са притеснени, че бездействието може да доведе до фатален инцидент. 

„Обещаха ни, че до няколко седмици ремонтът ще започне. Той вече четири месеца и половина не започва. Този мост още утре може да падне. През него минава училищният автобус“, каза Любомир Ангелов.

 

Снимка: btvnovinite.bg

Местните посочват, че избягват да минават по моста и често избират обходен маршрут по черен път, но при лошо време преминаването от там е невъзможно. 

С невъоръжено око се вижда, че нивото на моста в средната му част е променено. Затова има забраната през съоръжението да преминават тежкотоварни камиони над 12 тона, но според местните ограничението не се спазва. 

„Аз също подавам сигнали. Проблемът е от май месец 2019 г. За този период съм сигнализирала общината и е извършен оглед“, обясни кметският наместник Денка Георгиева. 

Снимка: btvnovinite.bg

bTV се свърза с община Полски Тръмбеш, но от там обясниха, че нямат служител на работа, който да отговори на зададените въпроси и насочиха екипа ни към Агенция „Пътна инфраструктура“. 

„Имахме съгласувателна процедура за проекта, който е направен с Басейнова дирекция, която беше публикувана на сайта на Полски Тръмбеш за обжалване. Самото съоръжение има готов проект и осигурено финансиране. В момента сме в зимно поддържане на Републиканската пътна мрежа и когато спре – веднага ще започнат строително-монтажните работи“, посочи инж. Венцислав Ангелов, директор на ОПУ - Велико Търново. 

По думите му стойността на ремонта е за близо 2,1 млн. лв., а при благоприятни атмосферни условия може да започне и по-рано.