„Присъствахме на побоя. Нека, ако имаме правова държава, да се види по камерите – кои са биячите, кои са с мотики“, коментира жител на село Манолово след масовия бой в Казанлък, при който един човек загина, а други петима са с опасност за живота си.

„Много зле се чувстваме, чакаме още едно погребение. Изгориха ни душите, тези петима братя – вижте какво са направили. Имали закони?“, каза жена от селото.

„Хванаха зетя в казиното и го набиха. Има видеа в ТикТок – събрали са се 70-80 човека от цялата махала, в които ни казват да ходим да се бием с тях. Снимат се с бухалки. Събираме се, за да отидем на делото, не да се караме и да се бием“, коментираха пред bTV представители на другата фамилия.

„Хората си бяха там – с брадвите, мотиките и коловете. Още като слязохме, удариха брата Абидин. Ние не сме убийци, най-нормални хора сме. Живеем сред българи, много добре се разбираме с тях“, обясниха още те.

Семейство Таирови протягат ръка към хората в Манолово.

„Ние сме готови да се примирим, не сме убийци, искаме справедливост. Можем да ви кажем всички, може да ви лъжем, но камерите ще покажат всичко. Ние не сме убийци, те са убийците и са на свобода, а аз имам мъртво дете. Имаме и други деца, които са в тежко състояние“, заявиха жителите на Манолов.

Днес предстои да се гледа и мярката в съда.