При акцията срещу лихвари във Видин вчера ГДБОП сбърка адреса. Една от къщите, в които влязоха баретите, е била празна, а собствениците ѝ са в Германия. Причината е, че на един и същи номер на улицата има два имота. Антимафиотите обещаха да оправят разбитата врата. 

Вчера при акцията са претърсени няколко къщи на една улица. Вместо в единия имот, полицаите са влезли в другия. Те са минали през голяма метална врата, за да влязат в имота и са разбили вратата на самата къща. Славка Иванова, която живее в съседна къща се е опитала да им обясни, че няма никой на този адрес. Собственикът на злополучната къща е неин племенник. 

„Те дойдоха по тъмно сутринта, някъде около 6 ч. Аз излязох и видях от прозореца, че разбиват вратата. Попитах защо, но те не ми отговориха. Казах им „Аз съм леля на този човек. Те не са тук хората, а са в чужбина. Никой няма вътре“. Те ми казаха „Хайде, бягай вътре и много недей да говориш“. Влязоха вътре и казаха, че няма никой. Казах, че моят племенник се казва Шанко Емилов. Той вдигна един телефон и провериха името на момчето и го чух как казва, че по погрешка е станало“, разказа Славка Иванова. 

По думите ѝ след това от ГДБОП са поискали личната ѝ карта, а тя е отказала. Обещали са да оправят вратата. 

„Искаха ми личната карта като свидетел, който е видял, че нищо не са пипали. Аз отказах. Вчера дойдоха наобяд четири цивилни и аз ги питах кои са. Казаха, че са от полицията. Взеха размери на вратата и за днес обещаха, че ще оправят вратата. Това не е хубаво. Питайте първо кой човек е тук, кой живее и как се казва, проверявайте“, каза още Славка Иванова. 

Според МВР на един и същи номер на улицата има два имота и по техни данни, и двата са незаконни. ГДБОП ще направи вътрешна проверка по случая. А от прокуратурата отчетоха резултатите от акцията във Видин.

„Имаме три обвиняеми лица за извършени тежки умишлени престъпления – участие в организирана престъпна група, лихварство и по отношение на едно от лицата имаме изнудване“, каза Ваня Ненкова, окръжен прокурор на Видин.