Мъж оцеля като по чудо след като падна с колата си в дере по път без мантинели. Още преди месеци bTV предупреди, че отсечката е опасна.

„Пътят не е бил почистен, имаше 2-3 см сняг, той е загубил контрол и е паднал. Добре, че там е дълбоко 7-8 метра. Не беше единственият, който загуби контрол на пътя. Ако е имало мантинела, нямаше да се обърне“, коментира кметът на Брежани Благой Стефанов.

Снимка: btvnovinite.bg

Кметът отбеляза, че многократно са отправяли запитвания кога ще бъдат поставени мантинели в този участък, включително и от парламентарната трибуна чрез местния депутат.

Шофьорът на обърнатият джип Валентин Пенчев разказа пред камерата на bTV във вторник след инцидента, че е карал с 50 км, но се е хлъзнал и се е уплашил, затова дръпнал ръчната спирачка, но не успял да спре.

Снимка: btvnovinite.bg

Благодарение на дърво, което спряло джипът, той не е паднал по-надолу в пропастта. По думите му не е пострадал тежко и само е ударил леко крака си и главата си отзад. Според лекаря му травмите не са сериозни. 

Че ще се стигне до инциденти местните предупредиха още през есента, когато старите мантинели бяха демонтирани.

Тогава от Пътната агенция отговориха, че ремонтът ще бъде довършен, когато се намерят пари.

След инцидента кметът на общината поиска спешна среща с АПИ.

В писмо до bTV от агенцията посочват, че ремонтът продължава и по него трябва да се шофира с до 40 км в час. Кога обаче ще бъдат поставени мантенели не става ясно.

За да научите първи най-важното, изтеглете приложението на bTV Новините за Android и iOS!

Бъдете с нас и във Facebook и Instagram!