Скок в тежките случаи на домашно насилие в Пловдив. Само за 2 дни са образувани четири досъдебни производства производство за нанясане на тежки телесни повреди в районната прокуратура. В два от случаите жертвите са настанени с тежки наранявания в болница.

В единия случай мъж е пребил жена си с тенис ракета. Жената е настанена в болница, като се е наложило да ѝ отстранят далака. Според прокуратурата насилието е продължавало с години. 

„Била е заключвана в жилището без нейното съгласие, бил ѝ е упражняван побой. Имаме случай от 2018 г., който също разследваме. Когато вчера тя отиде в болницата, лекарят я позна. През 2018 г. тя пак е търсила съдействие с телесни повреди, като тогава е заявила, че е паднала по стълбите. С години е продължавало следене по телефона с приложение, ограничаване на личните контакти с родители, с приятелки. В крайна сметка това нещо е ескалирало в скандала, завършил с изключително жесток побой с тенис ракета“, каза зам.-районният прокурор в Пловдив Атанас Илиев.

Друг жесток случай е свързан с 95-годишна жена, която е била пребита от внука си, който е бивш полицай. Възрастната жена се намира в болница в кома. 

За извършителите ще бъде поискано задържане под стража. От прокуратурата призоваха при случаи на насилие хората да сигнализират.   

„Не се страхувайте. Отивайте и подавайте колкото се може по-бързо сигнал. Всички хора, които видят, че се касае за домашно насилие, съседи, които чуват постоянни разпри и кавги, нека да подават сигнал в полицията или в прокуратурата. Такива сигнали, които нашето общество смята за нещо безобидно, ескалират в много сериозни неща“, каза зам.-районният прокурор.