Автобус на столичния градски транспорт по линия 310 се движи с отворени врати. За това сигнализираха пътници от превозното средство.

Ситуацията се разиграва в следобедните часове на вчерашния ден. От видеото се вижда, че в този момент автобусът преминава по надлеза на булевард "Сливница", а на метър от отворените врати пътуват не само възрастни хора, но и деца. Няма пострадали.

Авторът на видеото не пожела да застане пред камера, но разказа, че ситуацията се случва, когато автобусът потегля от спирка „Западен парк“ и тръгва в посока към спирка „Оряхово“. При потегляне автобусът тръгва с три отворени врати. Впоследствие първа и трета врата се затварят, но втора врата остава отворена.

Заместник-директорът на автобусно поделение „Малашевци“ към Столичен автотранспорт Иван Костадинов обясни, че започната проверка.

„Към този момент не сме установили такова превозно средство да се е движело в часовия диапазон, който е според сигнала, но проверката продължава за установяване на ситуацията“, заяви той.

„По принцип тези автобуси имат блокировка на вратите и когато те са отворени не може да потегли. Когато се движи автобусът, вратите не могат да бъдат отворени принудително. В този случай се касае или за технически проблем, или друга намеса“, добави Костадинов.

Той обясни, че ако врата в превозното средство не може да се затвори, то шофьорът трябва да спре на най-близкото безопасно място, за да слязат пътниците.