В разгара на футболния сезон, спортният клуб "Дунав" (Русе) остана без президент. Феновете са притеснени, че отборът може да се разпадне.

В началото на кметската кампания дългогодишният президент на клуба Симеон Симеонов-Доктора обяви, че се оттегля от управлението. Решението му предизвика смут сред феновете, които разказаха, че са разочаровани.

Освен това запалянковците искат в Русе да има футбол. По думите им Симеонов е имал добра връзка с кмета на града Пламен Стоилов. Тъй като той няма да се кандидатира за следващ мандат, Доктора също решава да се оттегли.

Симеонов е президент на клуба повече от 10 г. Доктор по професия и бизнесмен.

По думите му решението му е в най-подходящото време, тъй като в предизборната обстановка, всеки кмет, ако реши, да може да включи клуба в своята кампания.

Смята, че това обвързва спорта с политиката, но в общество, в което клуба не може да се издържа от телевизионни права и билети, липсва друго решение.

Снимка: btvnovinite.bg

Според Търговския регистър Симеонов има фирми с различна дейност. С едната общината има сключен договор за пръскане срещу комари. Друга е направила ремонта на стадион Дунав за малко над милион лева. Тогава общината го дава на концесия за 35 години.

Готов е да преодстъпи собствеността на Дунав Русе ако се появи сериозен кандидат, който да стопанисва клуба. Признава, че години наред претърпява големи загуби, най-вече емоционални.

Снимка: btvnovinite.bg

Настоящият кмет на Русе – Пламен Стоилов отказа интервю с аргумента, че бъдещият кмет на града трябва да мисли как да помогне на отбора оттук нататък.