16-годишният Андрей, който напусна дома и семейството си, за да избяга от войната в Украйна, вече е при приемно семейство във Варна. Така той сбъдна мечтата си да живее и да учи във Варна.

Показахме ви неговата история дни, след като момчето пристигна с група бежанци в Ямбол. Те бяха настанени в хотел, а 16-годишното момче разказа пред bTV, че иска да продължи обучението и живота си във Варна.

Неговите думи трогнаха семейство Чочеви от морския град, които  отвориха дома и сърцето си за Андрей. На 11 март обаче момчето беше изпратено в социален център като непълнолетен, докато семейството бъде проучено.

След няколко срещи с Лили Чочева и съпруга ѝ от снощи Андрей вече е в новия си дом във Варна.

„Андрей е спокоен, отпусна се и говорихме за всичко, които го интересува. Хареса му и стаята и новият му дом. Приключвайки сагата със социалните, му подейства добре. Вече е спокоен“, каза Чочева.

Тя благодари за съдействието на социалните от Ямбол и Варна и бързата подготовка на документите на момчето. Имат комуникация и с майката на Андрей в Украйна.

Сега започва подготовката за записването на Андрей в училище. Мечтата на момчето е един ден да учи в Техническия университет във Варна.

За да научите първи най-важното, изтеглете приложението на bTV Новините за Android и iOS!

Бъдете с нас и във Facebook и Instagram!