Шеф Силвена Роу пристигна в България от Дубай за снимките на новия сезон на MasterChef.
„Той ще бъде още по-вкусен, вълнуващ, страстен и заразен от предишния”, каза в „Тази сутрин” тя.
Силвена Роу разказа, че постоянно пътува между двете страни, защото в Дубай е отворила два нови ресторанта, а за нея у нас кулинарното шоу е нещо много важно.
Разгледай онлайн нашите промоционални брошури
„Миналата година се случи една кулинарна революция. Има жажда за вкусна храна, която ти дава виталност. Трябва да продължим това”, каза тя.
Шеф Силвена Роу сподели, че е привърженик на био хакинга. Става въпрос за „хакване” на физиологията.
„Искам биологичната ми възраст да намалява. Веднъж в годината правя тестове и се оказва, че моята биологична възраст е 36 г. Аз обаче правя много неща, за да го постигна. Био хакването е практика, която създава възможност да се самоусъвършенстваш от биологична и химична гледна точка”, обясни Силвена Роу.
„Сократ е казал, че храната е истинското лекарство и трябва да ядем правилно. Ако ядем боклуци, ние ще сме като едно боклукчийско кошче. Ако ядем хубава храна, ще светим и ще имаме енергия”, допълни тя.
Освен храната, сънят също е елемент на био хакването. Трябва да се спи около 8 часа. Важно е и да се спортува.
По думите й дори и най-лошото генетично наследство има едва 15-20% роля в живота на организма. Останалите 80% се дължат на правилно хранене и чист начин на живот.
„Това е новият лукс – това, което ядеш, а не коли, чанти, яхти и т.н.“, допълни шеф Силвена Роу.
Тя показа в студиото на „Тази сутрин” част от супер храните, които консумира. А именно кълнове от броколи. По думите й те убиват клетките на рака и помагат срещу стреса.
Причината е, че в тях има съставката сулфорофан, която действа на клетъчно ниво. 100 кг броколи се равняват на 100 г кълнове от броколи.
Кълновете се слагат в буркан, който обаче задължително трябва да е с капачка на малки дупчици. Добавя се вода. Сместа се оставя на тъмно 12 часа, след което водата се сменя. След 24 часа водата се изцежда и те покълват. По този начин се консумират. Кълновете от броколи могат да се слагат във всичко – в салати, в гозби, както и да се прави смути с тях.
Шеф Роу каза още, че човешкият организъм няма нужда от захар и я сравни с наркотик. Посъветва да я избягваме, защото е много вредна. Черният шоколад обаче е полезен за мозъка и го препоръча.
Не бива да прекаляваме и с месото. Добре е да се консумира не повече от 70 г на ден.