Шеф Силвена Роу пристигна в България от Дубай за снимките на новия сезон на MasterChef.

„Той ще бъде още по-вкусен, вълнуващ, страстен и заразен от предишния”, каза в „Тази сутрин” тя.

Силвена Роу разказа, че постоянно пътува между двете страни, защото в Дубай е отворила два нови ресторанта, а за нея у нас кулинарното шоу е нещо много важно.

„Миналата година се случи една кулинарна революция. Има жажда за вкусна храна, която ти дава виталност. Трябва да продължим това”, каза тя.

Шеф Силвена Роу сподели, че е привърженик на био хакинга. Става въпрос за „хакване” на физиологията.

„Искам биологичната ми възраст да намалява. Веднъж в годината правя тестове и се оказва, че моята биологична възраст е 36 г. Аз обаче правя много неща, за да го постигна. Био хакването е практика, която създава възможност да се самоусъвършенстваш от биологична и химична гледна точка”, обясни Силвена Роу.

„Сократ е казал, че храната е истинското лекарство и трябва да ядем правилно. Ако ядем боклуци, ние ще сме като едно боклукчийско кошче. Ако ядем хубава храна, ще светим и ще имаме енергия”, допълни тя.

Освен храната, сънят също е елемент на био хакването. Трябва да се спи около 8 часа. Важно е и да се спортува.

По думите й дори и най-лошото генетично наследство има едва 15-20% роля в живота на организма. Останалите 80% се дължат на правилно хранене и чист начин на живот.

„Това е новият лукс – това, което ядеш, а не коли, чанти, яхти и т.н.“, допълни шеф Силвена Роу.

Тя показа в студиото на „Тази сутрин” част от супер храните, които консумира. А именно кълнове от броколи. По думите й те убиват клетките на рака и помагат срещу стреса.

Снимка: btvnovinite.bg

Причината е, че в тях има съставката сулфорофан, която действа на клетъчно ниво. 100 кг броколи се равняват на 100 г кълнове от броколи.

Снимка: btvnovinite.bg

Кълновете се слагат в буркан, който обаче задължително трябва да е с капачка на малки дупчици. Добавя се вода. Сместа се оставя на тъмно 12 часа, след което водата се сменя. След 24 часа водата се изцежда и те покълват. По този начин се консумират. Кълновете от броколи могат да се слагат във всичко – в салати, в гозби, както и да се прави смути с тях.

Снимка: btvnovinite.bg

Шеф Роу каза още, че човешкият организъм няма нужда от захар и я сравни с наркотик. Посъветва да я избягваме, защото е много вредна. Черният шоколад обаче е полезен за мозъка и го препоръча.

Не бива да прекаляваме и с месото. Добре е да се консумира не повече от 70 г на ден.