Жители на благоевградско село събират подписка срещу изграждането на Спасителен център за бездомни кучета. Млад мъж вече е закупил 2 декара земя и скоро приютът ще бъде готов.

Строи го сиракът Бойко Гренцке. Негови съмишленици са бивши възпитаници на домовете за сираци.

Изоставян два пъти - от родители и от осиновители, мечтата на Бойко е да помага на бездомните животни. Прави го вече 18 години.

„Мотивира ме това, че съм изоставен от американско семейство, както и от българското си семейство и пораствайки по домове за сираци, животът не ми е минал леко. Учителите ни научиха да правим добро и благодарение на тях станах човек и реших да помагам на бездомни кучета, защото реших, че каузата си заслужава“, казва Бойко.

Сградата се намира между благоевградските села Логодаж и Селище. В нея ще има място за 50 животни, на които ще се търсят осиновители в цяла Европа.

Бойко е убеден, че неговата дейност ще бъде само в полза на хората и животните и призовава местните да са спокойни. По план животните ще бъдат настанени в центъра до няколко седмици.

Местните хора в село Логодаж обаче не са съгласни край домовете им да има приют за кучета. Те са изпратили възражение до кмета и до председателя на общинския съвет. Твърдят, че кучетата ще ходят в селото и се страхуват за децата си. Щяло да има неприятна миризма и мръсотия заради тях.

Хората са готови дори да затворят пътя, ако исканията им не бъдат изпълнени.