Екипът на най-гледания сутрешен блок в България отново поставя фокус върху българските ценности по повод един от най-хубавите национални празници. В „Седмицата на духа“ около Деня на българската просвета и култура Антон Хекимян ще посрещне в студиото на „Тази сутрин“ по bTV Теодора Духовникова, Сергей Игнатов, учителя на годината Цветелена Таралова, поета Александър Петров и големия български писател Антон Дончев.

„Седмицата на духа“ започва с историка Сергей Игнатов с разговор за корените и силата на историческото наследство, което поддържа духа и вярата ни за по-добро бъдеще. В навечерието на наградите „Аскеер“, номинираната за главна женска роля Теодора Духовникова разговаря с Антон Хекимян за мястото на театъра и културата в живота на българина днес.

Снимка: bTV

Поредицата продължава в сряда със златното перо на българския рокендрол – поета Александър Петров. Авторът на „Бъди какъвто си“ говори за първата си стихосбирка и силата на думите и стиховете да променят действителността. Навръх 24 май Антон Хекимян разговаря с учителя на годината Цветелена Таралова за предизвикателствата пред професионалната гилдия. Големият български писател Антон Дончев гостува в студиото на „Тази сутрин“ в последния ден от седмицата с откровен поглед върху онова, което вълнува българина в последните десетилетия.

 

„Седмица на духа" се наложи като запазеното място в ефира за онези теми, които не виждаме в заглавията на вестниците и сайтовете, но които са изключително важни за нас като народ. Ще продължаваме да използваме всеки повод да каним смислени творци и хора на духа, с които да припомняме българските и общочовешките ценности в ефира на bTV.“  Това коментира Валя Гиздарска - главен редактор „Актуални предавания“ в bTV Media Group.

Снимка: Ладислав Цветков

Досега в „Седмица на духа“ са гостували редица знаменити български творци и интелектуалци като Стефан Цанев, Йосиф Сърчаджиев, проф. Георги Марков, Гинка Станчева, Хайгашод Агасян, Маша Илиева и много други.

След успеха на първото издание на „Седмица на духа“ през декември 2015, рубриката се превърна в традиция в дните около най-светлите български празници. Отвъд злободневните теми и вълнения от деня, екипът на „Тази сутрин“ за пореден път осъществява патриотичната инициатива с цел да насочи светлините на прожекторите към хората с кауза и послание и непреходните житейски въпроси.