През септември трагедия сполетя жилищен блок в Бухово, който изгоря до основи, а близо 200 души останаха без дом. Веднага започна и кампания за набиране на средства. Няколко месеца след инцидента започва и поставянето на обещания покрив.

Вече бившият кмет на Община Бухово Тодор Димитров е сред хората, помагали на живущите в блока, изпаднали в нужда.

Той разбрал, че на третия етаж има майка с деца, които все още не са напуснали горящия блок. Изкачвайки се пушекът започнал да става много гъст и не виждал почти нищо. Така Тодор Димитров помогнал на жената и детето да напуснат сградата.

„Не се почувствах като герой, а като човек, който е помогнал в ситуацията чисто човешки", каза в "Тази сутрин" той.

„Сградата е покрита, но тя все още не е годна за обитаване. Хората не са се завърнали по домовете си, но се надявам съвсем скоро това да се случи”, каза още Димитров.

„Ремонтът, който се извършва в сградата, е сериозен. Компрометирани са подовете, таваните. Целият покрив беше изгорял, в момента е изцяло обновен. Предстои архитектурно възстановяване на сградата”, допълни той.

Повечето от хората са при близки. Друга част са настанени в общински и временни жилища.

„Блокът се намира в непосредствена близост до кметството. Забелязах черен дим, което беше нетипично за това време от годината. Това ми навя неприятни спомени, защото преди 10 години тази сграда отново горя”, разказа бившият кмет.

Той допълни, че пожарът се е разраснал изключително бързо и в рамките на няколко минути огънят е обхванал целия покрив.

Продължава набирането на средства по дарителска сметка на името на блока:

IBAN: BG86FINV91501017355530
BIC: FINVBGSF
Титуляр: Етажна собственост, блок 9 СО р-н Кремиковци, гр. Бухово