Протестът пред румънското посолство е нерегламентиран, затова не е бил охраняван от полицията. Отзовахме се след подаден сигнал.

Това заяви зам.-директорът на СДВР ст. комисар Мариян Билалов по повод снощната блокада пред представителството на бул. „Ситняково“ и бул. „Шипченски проход“ и избухналото напрежение между протестиращи и шофьор на автомобил, който опита да мине през групата от хора.

Колата беше управлявана от жена, до нея имаше мъж, а на задната седалка – две деца. Опитът ѝ разгневи недоволстващите граждани, които започнаха да чупят автомобила. Вследствие са били задържани трима души, потвърди Билалов.

Образувано е досъдебно производство. Билалов беше категоричен, че няма директива полицията да не охранява демонстрациите.

Подмяната на лични документи

Билалов коментира и продължаващата масова подмяна на лични документи у нас. По думите му столичани предпочитат да се явят пред пунктовете по-рано.

Затова е взето решение звената да работят от 7:00 ч. или 30 минути повече. Документи ще се приемат до 17:30 ч. Обедни почивки няма да има, освен технологичната от 13:00 ч. до 13:30 ч. за дезинфекция, уточни Билалов.

Той обясни, че най-голямо натоварване има в Първо, Пето и Шесто районни управления. „Искам да обърна внимание, че имайки постоянен адрес на територията на гр. София, гражданите могат да изберат в кое районно управление да отидат. Заявления се приемат и в паспортната служба на бул. „Мария Луиза“

Има публикуван график на сайта на СДВР за това кога ще работят отделните звена.

За да научите първи най-важното, изтеглете приложението на bTV Новините за Android и iOS!

Бъдете с нас и във Facebook и Instagram!