Днес отдаваме почит на телевизионната легенда Анахид Тачева. Поклонението е в столичния храм "Св. Седмочисленици". Говорителката, която посвети 30 години на телевизията, си отиде на 82-годишна възраст.

Тя е една от емблемите на телевизията в България. Изключителен професионалист, с изрядна дикция, феноменална памет, непреходна красота и рядко срещано обаяние.

“Бях известна с това, че каквото можех, винаги учех наизуст и това го учех, докато се гримирам. Сценарият вече е готов, аз се гримирам, уча го и всеки път гледам наизуст да говоря“, разказва в интервю пред bTV преди години Анахид Точева.

Ето какво отговаря легендарната говорителка на въпрос "Как би коментирала парламентарните избори през 2014 г?."

Отговорът отпреди 8 години звучи актуално и днес: „Освен да се обърна към всички политици, които са спечелили. Те са осем партии, доколкото знам. Имат възможност да влязат в парламента, имат възможност да участват в правителството и тъй като България е в много лошо състояние и трябва тотално да се променят нещата в тази държава, иначе си отива, хубавата ни страна просто си отива. И ако те не го направят това, повече никога няма да ходя да гласувам.“