„Има интерес към ваксините срещу COVID-19. Над 35 000 души са се имунизирали с новата ваксина за последните две седмици“. Това каза в предаването „Тази сутрин“ съветникът на здравния министър Антон Тонев.

Той уточни, че има достатъчно дози от препарата за всички желаещи в момента, на 23 октомври се очаква нова доставка, а общо до края на годината ще получим 1,3 млн. ваксини.

„Значителен интерес има и към противогрипните ваксини Целевата група, която има най-голяма полза от тях, са хората над 65 г. За тях има над 300 000 безплатни ваксини. В големите градове тези ваксини се разпределят между личните лекари, а в другите населени места – чрез Районните здравни инспекции“, обяви още съветникът на здравния министър.

На въпрос трябва ли родителите да плащат за извинителни бележки при болест на детето той напомни, че този труд не се заплаща от здравната каса на общопрактикуващите лекари.

По думите му прегледът е важен, дори обществено значим в епидемична обстановка и е нормално да се плащат за него 2-3 лв.

Как съветникът на здравния министър коментира грубото поведение на личен лекар от Варна към пациент – гледайте във видеото.