Хотел в курорта „Слънчев бряг“ е една от базите, в която ще се посрещат ученици по програмата „Отново заедно“.  

Стаите са с по две легла, а според наредбата във всяка стая трябва да има не повече от четири деца. В хотела в момента си почиват деца от Украйна, Сърбия и Северна Македония.

Според управителя на хотела – Олга Дерменджиева, сумата от 500 лв. на дете, която държавата отпуска, е напълно достатъчна. Пакетът включва настаняване, изхранване и допълнителни активности.

„Преди дни изпратихме голяма група деца от Сърбия. В момента малка част от базата е заета, но се надяваме да се увеличи заетостта до 30%“, отбеляза тя в предаването „Тази сутрин“.

Снимка: btvnovinite.bg

Тя посочи, че кандидатстват по програмата „Отново заедно“, много туроператори са се свързали с тях и са поискали оферти за почивка на деца.

В хотела има басейн със спасител и сцена за концерти. Децата се хранят навън, но има и затворен ресторант, където могат да бъдат настанени при лошо време.

За децата е необходимо да има целият спектър на развлечения – имаме спортна площадка, игрище за футбол, лятно кино, казва още управителят на хотела.

Според туроператора Ивелина Пулева хотелиерите проявяват интерес към програмата.

„Бенефициент по тази програма са директорите на училищата. От момента, в който те одобрят оферта и определят кой ще пътува с децата, програмата може да се изпълнява“, обясни тя.

Министерството на образованието има и бази по Южното Черноморие, които също ще могат да се включат в програмата „Отново заедно“.