Предстоят ни горещи дни, а какво по-добро средство срещу жегите от хубав коктейл с много лед.
Бар майсторите от Бар Академия Дарко Ангелески и Петра Димитрова показаха на живо в студиото на „Тази сутрин“ как да си направим бързо и лесно разхладителна напитка.
Те предложиха вариация на класическия коктейл Палома – вместо текила обаче сложиха безалкохолен вермут. Нужни са още грейпфрут сода и лайм.
Барманите „забъркаха“ и вариация на коктейла Гарибалди. В него сложиха италиански безалкохолен битер, сироп от маракуя, фреш портокал, лайм и сода от бергамот и мандарина.
„С новия здравословен начин на живот хората започват да предпочитат по-кисели и сухи коктейли, а не толкова сладки“, обясни Петра Димитрова.
А коктейлите в студиото опитаха Мария Цънцарова, проф. Георги Рачев и Станисава Цалова.
Проф. Рачев предпочете коктейл с безалкохолен джин и тоник и посъветва: „Когато пътувате в екзотични страни, не пийте коктейли. Особено там, където има проблеми с водата, защото не знаете ледът от каква вода е направен.“
А как се правят коктейли с ракия – разберете във видеото.