Сатиричният театър бе като втори роден дом за актрисата Татяна Лолова. През 1957 г. тя става първата актриса, официално назначена в новоформираната трупа на Сатирата, където минава и голяма част от кариерата ѝ.

В гримьорната на театъра Калин Сърменов с усмивка си спомни за първата си среща с Татяна Лолова, определяйки я като „много особена среща“.

„Тя и всички от нейното поколение носят в себе си самоиронията и желанието непрекъснато от всяко нещо да се произвежда събитие и емоция. Гримьорната за артистите е много специфично място. Това е някакъв олтар, доста интимно е всичко, което се случва в нея. Тук са и едни от най-емоционалните моменти“, разказа директорът на Сатиричния театър.

Той сподели, че е бил много развълнуван и притеснен, когато за първи път двамата си партнират на сцената. Играли са заедно и с Георги Калоянчев.

„Те имаха страхотна толерантност и разбиране. Водеха след себе си всички. Никога не са се щадили и не са отказвали да научат някого на нещо“, спомня си Калин Сърменов.

Той съобщи, че поклонението пред голямата актриса ще е в Сатиричния театър в петък от 11 до 13 ч.

„Всъщност няма да е точно поклонение, а ще бъде едно емоционално разделяне с Таня. Нарекли сме го „Цвете за Таня“. Ще сложим неин портрет и всеки ще може да донесе цветя за нея“, уточни Калин Сърменов.

За да научите първи най-важното, изтеглете приложението на bTV Новините за Android и iOS!

Бъдете с нас и във Facebook и Instagram!